Köpeklerin Büyümesi Ne Zaman Durur?
Köpeklerin büyümesi hızı diğer hayvan türlerine göre daha farklı olabilmektedir. Köpeklerin büyüme hızı cinslerine göre de değişebilir. Bazı köpeklerde yaşla birlikte fiziksel büyüme de görülmektedir. Bazı köpeklerde ise vücut değişimi daha az olmaktadır. Büyük ırk ve küçük ırk olmak üzere gruplandırılabilen köpeklerin büyüme hızları da ırklarına göre değişir. Köpeklerde büyümenin durması yetişkinlik dönemine tekabül etmektedir.
Köpekler Olgunluğa Ne Zaman Ulaşır?
Köpeklerin olgunlaşması için yavru ve gençlik dönemlerinin tamamlanması gerekir. Köpekler, yavru ve gençlik dönemlerinin ardından yetişkinlik dönemine girmektedir. Yetişkinlik dönemleri ve gençlik dönemleri genellikle 18 aydan itibaren başlatılır. 24 aylık oldukları takdirde ise yetişkinlik dönemi ile kabul edilmektedirler. Yetişkin dönemine giren köpekler olgun olarak kabul edilir. Köpeklerde büyümenin durması da çoğunlukla bu dönemlere işaret etmektedir. Yetişkinlik dönemi ile büyümeye süreci tamamlanır ve köpekler yetişkin köpek olarak yaşamlarına devam ederler.
Köpekler Ne Zaman Boy Atar?
Köpeklerin boylarının uzaması cins ve ırklara göre değişmektedir. Her gün pek cinsinin ve ırkının boylarının ne zaman uzayacağı ve ne kadar uzayacağı gibi unsurlar değişiklik göstermektedir. Köpeklerin fiziksel özellikleri çoğu zaman ırklarına bağlı olarak değişir. Köpeklerin boy atması genellikle 1 yaşından sonra olmaktadır. Büyük ırklar 1 ila 2 yaş aralığında boy atarlar ve ardından ise boylarının artışı durur. Fiziksel gelişimlerinin tamamlanması yetişkinlik döneminde olmaktadır.
Köpeklerin Yetişkin Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Köpeklerin yetişkinlik belirtileri davranışlarında gizlidir. Davranışlardan incelenmesi ve aynı zamanda fiziksel özelliklerinin dikkate alınması, köpeklerin yetişkin olup olmadığını anlama noktasında ipuçları vermektedir. Kemik gelişimlerinin tamamlanması, köpeklerin yetişkinlik döneminde olduğunun bir kanıtıdır. Köpeklerin yetişkin olduğunu gösteren işaretler şu şekilde sıralanabilir:
- Yavru dişlerin dökülmesi ve yetişkinlik (kalıcı) dişlerin çıkması
- Enerji oranlarının azalması
- Oyun oynama oranlarının düşmesi ve aynı zamanda oyun oynarken etrafa verdikleri zarar ve parçalama oranının düşüş yaşaması
- Yeme miktarları azalırken su miktarlarının artması
- Özellikle bebek ve gençlik dönemlerinde sık karşılaşılan ergenlik davranışlarının azalması daha az havlamaları ve daha sakin olmaları
Köpeklerde büyümenin durması olarak da bilinir.
Bu makalede aslanların yaşam alanlarındaki göçler hakkında daha fazla bilgi verilebilir mi? Ayrıca, aslanların göç etme davranışlarının ekosistemdeki rolleri hakkında…